Ontdekking van het westen van de Usa

shape
shape

Reisdagboek

Zie prijzen onderaan deze pagina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1E BRUSSEL - LOS ANGELES

Kennismaking met de reisleider in Brussel en vlucht naar Los Angeles. Bij aankomst transfer naar hotel Hilton Glendale**** voor de overnachting.

2E DAG LOS ANGELES   ontbijt

Volledige dag om de City of Angels te ontdekken. De reisleider neemt je mee naar Hollywood met de bekende Walk of Fame en naar Rodeo Drive in Beverly Hills. Maar ook Downtown L.A. en het mondaine Santa Monica met zijn zonovergoten boardwalk mogen niet ontbreken! Overnachting in hotel Hilton Glendale****.

3E DAG LOS ANGELES - LAUGHLIN   ontbijt

Vertrek naar het oude mijnstadje Calico, gesticht in 1811 na de ontdekking van zilver. Het stadje werd volledig in ere hersteld en je wordt er helemaal teruggebracht naar de tijd van de cowboys en sheriffs. Daarna verder naar Laughlin voor de overnachting in het Harrah’s Hotel***. 

4E DAG LAUGHLIN - GRAND CANYON     ontbijt

Over de Route 66 gaat het vandaag naar één van de hoogtepunten van deze reis: de Grand Canyon. Een wandeling langs de South Rim laat je toe al kort kennis te maken met dit wonder der natuur. De komende twee nachten verblijf je in hotel Canyon Plaza***, gelegen op slechts een paar kilometer van de ingang van het nationaal park. 

5E DAG GRAND CANYON     ontbijt

Ganse dag om het indrukwekkende Grand Canyon NP te verkennen. De canyon, gelegen op een hoogte van 2.125 meter is het resultaat van miljoenen jaren van wind- en watererosie. Vanuit het hotel brengt een shuttlebus je naar verschillende plaatsen in het park vanwaar mooie wandelingen kunnen worden gemaakt. Optioneel kan je deelnemen aan een 25 minuten durende helikoptervlucht die over het diepste stuk van de canyon vliegt.verblijf je in hotel Canyon Plaza***.

6E DAG GRAND CANYON - MONUMENT VALLEY - PAGE    ontbijt

Vandaag bezoek aan het Monument Valley Tribal Park waar de reusachtige zandsteenformaties oprijzen uit de vlakke woestijn. De Navajo geloven sterk in de magie van deze plek waar rood (rotsen), groen (grassen) en blauw (lucht) in perfecte harmonie samenkomen. Grijs (asfalt) hoort niet thuis in deze filosofie en de wegen in het Tribal Park zijn dan ook niet geasfalteerd. Daarom ontdekken we onder leiding van een Navajo dit fascinerende gebied per jeep. De komende twee nachten verblijf je in Page in hotel Courtyard by Marriott***+. 

7E DAG PAGE    ontbijt

Page ligt op een steenworp van het immense Powell stuwmeer. Maar dat is niet het enige indrukwekkende stukje natuur in deze omgeving. Ook Horseshoe Bend, een hoefijzervormige meander van de Colorado rivier is een absolute must. Het hoogtepunt van vandaag is zonder twijfel Antelope Canyon, een smalle kloof gekend om zijn prachtige schouwspel van kleuren. Een gids begeleid je in kleine groepjes in de kloof en geeft handige tips voor die ene perfecte foto! De rest van de dag is vrij..Verblijf je in Page in hotel Courtyard by Marriott***+ .

8E DAG PAGE - BRYCE CANYON  ontbijt

Voor veel bezoekers is Bryce Canyon, met zijn hoefijzervormige canyon, één van de mooiste nationale parken van de USA. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat de canyon bijzonder toegankelijk is en er verschillende wandelingen kunnen worden gemaakt gaande van makkelijke paden langs de canyon tot uitdagendere wandelpaden die je tot helemaal naar de bodem van de canyon brengen. Je verblijft vlakbij het park in de Bryce View Lodge**. 

9E DAG BRYCE CANYON - LAS VEGAS  ontbijt

In de voormiddag kan je nog een laatste wandeling maken in Bryce Canyon. Daarna vertrekken we richting Las Vegas. Onderweg maak je nog een stop in het prachtige Zion NP. Elk hotel in Las Vegas is een attractie op zich: aan het Bellagio hotel kan je de ‘dansende’ fonteinen bewonderen, in het Venetian waan je je in de gelijknamige Italiaanse stad, … Overnachten doe je in de enorme piramide van het Luxor hotel****. 

10E DAG LAS VEGAS - DEATH VALLEY - MAMMOTH LAKES ontbijt, avondmaal

Op het programma vandaag staat de warmste plek van Noord-Amerika, Death Valley. Het decor bestaat uit een desolaat landschap van duinen, rotsformaties, zoutvlakten en canyons. Daarna gaat het noordwaarts naar Mammoth Lakes, een skiresort met prachtige ligging. Avondmaal en overnachting in hotel Mammoth Mountain Inn***.


11E DAG MAMMOTH LAKES - YOSEMITE - SONORA  ontbijt

Via de 3.300 meter hoge bergweg Tioga Pass, rijd je het Yosemite NP binnen. Je komt langs meren waarin de omliggende bergen schitterend weerspiegelen, uitgestrekte bergweiden en hoge bergtoppen om zo uiteindelijk in de Yosemite Vallei aan te komen. Aanschouw er de indrukwekkende watervallen, ravijnwanden, …’s Avonds aankomst in hotel Sonora Inn***

12E DAG SONORA - SAN FRANCISCO   ontbijt

Vandaag gaat het opnieuw richting de Stille Oceaan waar je een rit maakt over de befaamde 17-Mile Drive. Daarna gaat het naar één van de meest gefotografeerde en gefilmde steden ter wereld: San Francisco voor een verblijf van twee nachten in hotel Executive Inn Vintage Court***. 

13E DAG SAN FRANCISCO  ontbijt

Tijdens een rondrit leer je de City by the Bay beter kennen. Je ontdekt de mooiste plekjes van de stad met onder andere Twin Peaks, de Painted Ladies en de Golden Gate Bridge. De namiddag is vrij om de stad op eigen ritme verder te verkennen. Verblijf  in hotel Executive Inn Vintage Court***.

14E DAG SAN FRANCISCO - BRUSSEL      ontbijt

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

15E DAG BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

 

Prijzen

GEGARANDEERD VERTREK 

11/09 TOT 25/09/22

Prijs per pers va.3649€ in 2 per. kamer

Boek op voorhand de helicoptervlucht boven de Grand Canyon

5e dag: North Canyon helicopter tour (25 min.)  € 260 per persoon

Aantal deelnemers

Min. 20 pers, max. 25 pers

Inbegrepen

Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel max 25 pers.

Internationale vluchten met Aer Lingus of British Airways

Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

Alle overnachtingen in de vermelde hotels

13x ontbijt, 1x avondmaal

Toegangsgelden voor Calico Ghost Town, Grand Canyon NP, Monument Valley, Horseshoe Bend, Bryce Canyon NP, Zion NP, Death Valley NP, Yosemite NP en de 17-Mile Drive

Stadsbezoek in Los Angeles, San Francisco en Las Vegas

Jeeptocht in Monument Valley

Excursie naar Antelope Canyon

Niet inbegrepen

Persoonlijke uitgaven

Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

Optionele excursies

Kosten voor een ESTA

Fooien voor de gidsen en chauffeur

Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Opmerkingen

Tijdsverschil
West-USA: - 8u tot -9u

Hou er tijdens een roadtrip in de USA mee rekening dat wanneer je de grens van een bepaalde staat oversteekt, het kan zijn dat je eveneens in een andere tijdzone terecht komt!

Hotels kunnen vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie.

Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.