Schotland Highlands,Castles & Wisky

shape
shape

Reischema

Zie prijzen onderaan deze pagina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

8 dagen/7 nachten vanaf € 536 per persoon

Dag 1: Edinburgh- Perth(70-90 km)

Vertrek uit Edinburgh over the Forth Road Bridge richting Perth. Indien u voor 16u toekomt bezoekt u vandaag nog Branklyn Garden op Kinnoull Hill met uitzicht op Perth. In deze prachtige tuin groeit een indrukwekkende collectie aan ongewone planten zoals bijvoorbeeld de blauwe poppy of u neemt een kijkje in Scone Palace. Overnachting in de omgeving van Perth/Pitlochry.

Dag 2: Perthshire - Aberdeen(ca. 220 km)

Na het Schots ontbijt gaat u op weg naar Dunkeld waar u in The Hermitage een wandeling maakt door één van de mooiste parklandschappen van Schotland. U wandelt tussen spectaculair hoge sparrenbomen en langs de rivier de Braan, naar de Ossian's Hall waar u een prachtig uitzicht hebt op de Black Linn waterval. Na deze mooie natuurbelevenis rijdt u, via Pitlochry, door het Cairngorms National Park naar Braemer. Dit is een panoramische weg met dramatische vergezichten over de Spittal of Glenshee, één van de hoogste toppen in Schotland. Na de afdaling rijdt u door Braemer, in het hart van de Deeside, verder naar Aberdeen. Overnachting in de omgeving van Aberdeen.

Dag 3: Aberdeen & Royal Deeside

Sightseeing in het oude Aberdeen met Kings College, een kapel bekend omwille van het rijke houtwerk uit de 16de eeuw of St Machar's Cathedral uit de 15de eeuw en opgetrokken in graniet, Duthie Park & Winter Garden, een mooi aangelegd park met exotische planten, vogels, vissen en schildpadden. Overnachting in de omgeving van Aberdeen.

Dag 4: Aberdeen - Whisky Trail - Speyside - Inverness(230 km)

Vanuit Aberdeen rijdt u noordelijk richting Inverness. Op de befaamde Whisky Trail bezoekt u één van de beroemde distilleerderijen: Glenfiddich Distillery. U volgt er een begeleide rondleiding met als hoogtepunt het proeven van de whisky. Bezoek onderweg misschien ook Brodie Castle, de thuishaven van de Brodie Clan, een 16de eeuws pareltje vol antiek, schilderijen en keramiek. Liever nog wat anders ? Zet dan Culloden Battlefield, het slagveld van de laatste veldslag op Brits grondgebied, op het programma. Overnachting in de omgeving van Inverness.

Dag 5: Inverness - Inverewe Gardens - Inverness(266 km)

Daguitstap naar de Westkust van Schotland. Via Ullapool, een klein vissershaventje, en langs de Corrieshalloch Gorge naar Inverewe Gardens, vooral bekend om de verschillende soorten rododendron en palmbomen. Terug naar Inverness via Torridon en langs het Loch Maree. Geen zin in kilometers ? Slenter dan door Inverness, maak een cruise op Loch Ness of geniet van een terrasje. Overnachting in de omgeving van Inverness.

Dag 6: Inverness - Edinburgh via Loch Ness & Glencoe(300 km)

Zuidwaarts langs Loch Ness, dat een deel is van het Caledonian Canal waarbij verschillende meren aan mekaar gelinkt werden door kanalen waardoor Oost- en West-Schotland met elkaar verbonden werden. Hou halte bij Urquhart Castle, de mooiste plaats voor een uitzicht op Loch Ness en de plaats waar 'Nessie' het meest gezien werd. Verder naar Fort William aan de voet van Schotland's hoogste berg, Ben Nevis. Verder zuidwaarts naar het mooie en mysterieuze Glencoe. Over Rannoch Moor naar het hart van de Trossachs, de gateway van de Highlands. Heeft u nog tijd dan is een bezoek aan Stirling Castle een aanrader. Het speelde een prominente rol in de geschiedenis van Schotland. Verder naar Edinburgh, overnachting in de omgeving van Edinburgh.

Dag 7: Edinburgh

Geniet vanmorgen van een begeleide wandeling door het centrale deel van Edinburgh en stap daarna op een Edinburgh City hop on/hop off tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Onderweg stapt u af en op waar u dat wenst. Zo geniet u een volledige dag sightseeing in Edinburgh. U kan Edinburgh Castle bezoeken, het oudste gebouw in Edinburgh met Saint Margaret's Chapel en de kroonjuwelen van Schotland. Ook Holyrood Palace, de officiële residentie van de Queen in Schotland of Calton Hill zijn de moeite waard. Of u bezoekt The Georgian House of Gladstone's Land, 2 prachtige voorbeelden van het 17de en 18de eeuwse wonen in Edinburgh. Overnachting in de omgeving van Edinburgh.

Dag 8: Vertrek.

Spijtig genoeg is het tijd om Schotland te verlaten.

Verleng uw rondreis met een verblijf in Edinburgh

Voeg voor of na uw rondreis nog 2 nachten Edinburgh toe en geniet van deze heerlijke stad

 

Prijzen

Onze Partner Gellia Reizen

Prijzen per persoon voor de rondreis 

Kamer en ontbijt in 2 pers. kamer

B+B       3*Hotels  Mix        Manor

1/3-31/3/22

536        602         627       766

1/4-30/4/22

547        643         694       852

1/5-31/5/22

547       723         720       878

1/6-30/6/22

547      737         743       957

1/7-31/7/22

547      815        763        975

1/8-31/8/22

588     929          719       992

1/9-30/9/22

547     759          743       966

1/10-31/10/22

547     680          702       895

Single toeslag

249     554          522       660

Korting 3de volw. -

             32          24,50      34 

Max. 1 kind: 0-3j.: gratis, 4-11j.: -50%.


Inbegrepen

Veblijf : zie beneden Accomodatie

Bezoek Glenfiddish Distillery en degustatie, 

Begeleide stadswandeling in Edinburgh, 

Edinburgh City Hop on/hop off tour,

Reisgids 'Schotland' en een documentatiemap

Accommodatie
Deze autorondreis wordt aangeboden in verschillende accommodaties. De B&B's en/of hotels
worden bevestigd bij reservatie en kunnen tot 40 km van de aangeduide stad liggen.
- Bed & Breakfast: verblijf bij particulieren

- Hotels: verblijf in *** hotels zoals bv The Golf Inn, Old Manor Hotel, BW Woodlands Hotel, Deeside Inn Hotel, Fishers Hotel, Atholl Arms, Golden Lion Hotel, of gelijkaardig.

- Mix: 3 nachten bij particulieren, 4 nachten in *** hotels, 2 nachten in een Manor/Castle

- 4* hotels/Manor: verblijf in landhuizen zoals bv Macdonald Rusacks Hotel, Pinewood Country House, Doubletree by Hilton Dundee, Hilton Grand Vacations at Craigendarroch, Atholl Palace Hotel, Stirling Highland Hotel of gelijkaardig

Niet inbegrepen

Transport

Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten en huurwagen of met een van de ferry's uit ons aanbod en uw eigen wagen. Vervoer naar Schotland

Vervoer, niet-vermelde inkomgelden, middag- en avondmalen en verzekeringen.


Opmerkingen

Opgelet: sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen.

Hotels kunnen vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie.

Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.