Thailand Cultuur en Jungle trekking en strand

shape
shape

Reischema

Zie prijzen onderaan deze pagina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 1 : Brussel - Bangkok

Vertrek vanuit Zaventem met de Thai Airways vlucht naar Bangkok.

Dag 2 : Bangkok

Aankomst te Bangkok. Onthaal door uw gids en onmiddellijk vertrek voor het begin van uw bezoek. Per zogenaamde ‘langstaartboot’ maakt u een schilderachtige tocht over de talloze kanalen, waaraan Bangkok de bijnaam “Venetië van het Oosten” te danken heeft. In de namiddag bezoek aan de befaamde tempel van de Smaragden Boeddha en het koninklijk paleis met zijn schittering van gouden pagoden. Deze excursies worden uitgevoerd in een klein internationaal gezelschap. Installatie in hotel Bangkok Centre***.

Dag 3 : Bangkok - Ayutthaya - Bangkok (o-m)

In de vroege ochtend wordt u aan het hotel opgehaald per bus voor vertrek naar Ayutthaya. Onderweg bezichtigt u de zomerresidentie van het Thaise koningshuis in Bang Pa In, waar ook een van de fraaiste voorbeelden van hedendaagse architectuur te bewonderen is. Daarna brengt u een bezoek aan de indrukwekkende ruïnes van Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van het koninkrijk. Vervolgens gaat u aan boord van de Grande Pearl Cruise en geniet u van een uitgebreide lunch terwijl u terugvaart naar Bangkok. Ontscheping en transfer naar uw hotel.

Dag 4 : Bangkok - Phitsanuloke (o)

Ontbijt in het hotel. Vrije tijd tot aan de transfer naar het station voor de reis per trein naar Phitsanuloke. Onthaal en transfer naar het Amarin Lagoon hotel***+.

Dag 5 : Phitsanuloke - Sukhothai - Lampang - Chiangmai (o-m)

Vertrek naar Chiangmai. Bezoek aan de Wat Yai tempel te Phitsanuloke met een van de meest vereerde Boeddhabeelden in Thailand. Langs de woonboten op de Yom rivier verder naar het middeleeuwse Sukhothai, waar de boeddhistische beeldhouwkunst tot ongekende bloei kwam en bezoek aan het befaamde Ram Kam Haeng museum met vele ornamenten en bas-reliëfs uit de oude stad. Lunch en vervolgens naar Srisatchanalai, een oud vestingstadje aan de Yom rivier en vervolgens naar het provinciestadje Lampang, waar de paardenkoets nog altijd dienst doet als taxi. Bezichtiging van het eeuwenoude Lampang Luang klooster, een van Thailand’s oudste en mooiste. Ook wordt er een stop gemaakt bij een jungle markt, waar allerhande reptielen en kruiden uit de jungle worden verhandeld. Overnachting in het Chiangmai Gate Hotel***.

Dag 6 : Chiangmai (o-m)

Ontbijt. In de ochtend bezichtiging van de bergtempel Doi Suthep, een van de meest sacrosancte plaatsen in de omgeving en bereikbaar via een lange drakentrap en een kabeltreintje, een absolute must voor elke bezoeker. Na het middagmaal bezoekt u de traditionele ambachtslieden in enkele kleine dorpjes rond Chiangmai: zijdeweven, zilversmeden, edelstenen slijpen, lakwerken, Sa papier en parasol maken.

Dag 7 : Chiangmai: jungle trekking (o-m-a)

Na het ontbijt vertrek in klein internationaal gezelschap per pick up truck naar een prachtig natuurgebied, waar de trekking plaatsvindt. Onderweg wordt gestopt bij een lokale markt om het rurale leven te observeren en proviand in te slaan. Aankomst in een Shan dorpje. Na het middagmaal start van de trekking. Onderweg wordt een nederzetting van de Hmong stam aangedaan die oorspronkelijk uit Mongolië komen. Eindpunt is een Karendorp, de olifantenmenners bij uitstek, voor avondmaal en overnachting.

Dag 8 : Jungle trekking - Chiangmai (o-m)

Na het ontbijt verder over de heuvels van Noord Thailand tot aan een waterval. Middagmaal. Hierna volgt een opwindende tocht per bamboevlot op de rivier door het woud. Aankomst bij het ontmoetingspunt, waar de pick-up truck wacht om u terug te brengen naar Chiangmai. Installatie in het Chiangmai Gate Hotel***.

Dag 9 : Chiangmai (o-m)

In de voormiddag maakt u een onvergetelijke fietstocht door de prachtige natuur langs de rivier in de omgeving van Chiang Mai. Vrije namiddag.

Dag 10 : Doi Inthanon National Park (o)

Vandaag bezoek aan het Doi Inthanon National Park. Doi Inthanon is de hoogste berg van Thailand en ligt 2.599 meter boven de zeespiegel. De berg is een deel van de Himalaya, die loopt tussen Nepal, Bhutan, Myanmar, en eindigt bij het noorden van Thailand. Complexe bergketens en een mild vochtig klimaat karakteriseren het gebied wat de dicht begroeide toppen verklaart. Het park wordt onder andere bevolkt door Karen en Meo bergstammen. Op de terugweg maakt u nog een stop bij de Namtok Wachirathan waterval.

Dag 11 : Chiangmai - Bangkok (o)

Vrije voormiddag. In de namiddag maakt u een stadsrit langs de historische tempels zoals Wat Pra Singh (waar ook een tempelschool is), Wat Chedi Luang met zijn grote stupa met tucco olifanten en de koninklijke tempel Suan Dok. Na een bezoek aan de kleurrijke lokale markt, transfer naar het station voor de nachttrein naar Bangkok in 2de klasse.

Dag 12 : Bangkok - Hua Hin (o)

Vroeg in de ochtend aankomst in het station van Bangkok. Ontbijt in een hotel bij het station en transfer naar Hua Hin. Installatie in uw hotel Veranda Resort Hua Hin-Cha Am M Gallery by Sofitel****+.

Dag 13 : Hua Hin (o)

Vrije dag op basis van kamer en ontbijt.

Dag 14 : Hua Hin - Bangkok (o)

Vrije dag tot aan de transfer naar de luchthaven van Bangkok.

Dag 15 : Bangkok - Brussel

Terugvlucht naar Zaventem.

 

Prijzen

Onze Partner Imagine

periode prijs                       #single.suppl.

06/01/2022 - 31/03/2022:

 € 2285 # €405

01/04/2022 - 30/04/2022: 

€ 2345 # €370

01/05/2022 - 30/06/2022  

€ 2140 # €370

01/07/2022 - 20/08/2022  

€ 2465 # €370

21/08/2022 - 24/10/2022  

€ 2285 # €405

25/10/2022 - 31/10/2022  

€ 2465 # €370

Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.

(*) vanaf prijs

Inbegrepen

 • Vluchten met Thai Airways (W-Klasse).
 • Op dinsdag en zaterdag
 • Luchthaventaksen en fuel.
 • 11 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.
 • 1 overnachting op de nachttrein Chiang Mai-Bangkok in 2de klasse.
 • Maaltijden volgens het programma.
 • Engelssprekende lokale gidsen.
 • Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven met a/c wagen of autocar met chauffeur.
 • Documentatiemap per kamer.

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken en overige maaltijden.
 • Gebruikelijke fooien.
 • Annulerings- en of bijstandsverzekering.

Opmerkingen

Hotels kunnen vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie.

Met sommige excursies in internationaal gezelschap.

Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.